Jak využít stolek IKEA

Stolek IKEA a jeho využití - ilustrační foto

Nákup nábytku nemusí být vždy procházka růžovým sadem. Najít kvalitní a cenově dostupný nábytek, jež splní vaše představy a bude odrážet váš vkus, který splní navíc i dané potřeby není vůbec snadné. I nákup stolu nebo police se může protáhnout, než najdete to pravé ořechové.

Nicméně existují ještě další dvě možnosti. Jednou je použít to, co doma už máte a pustit se do renovace staršího nábytku a obléci mu „nový kabátek“. Nebo druhou možností je koupit nábytek, který je sice v každé druhé domácnosti, ale je plně funkční, hezký, především však levný a… dá se s ním dál pracovat. Vyjde mnohdy levněji, než kupovat dřevo, barvy, laky a pouštět se do výroby od piky. Nezřídka se právě tento kus nábytku nabízí doslova za hubičku v různých bazarech – lidé se zbavují někdy učiněných pokladů, protože neví, co s nimi, ale my to víme a podělíme se s vámi.

Taburet z IKEA stolku

Taburet na sezení se ideální řešení, když se vám sejde více hostů. Další křeslo už do obýváku sice nevměstnáte, ale taburet se vejde kamkoliv. Stačí použít čtvercový stoleček IKEA. Pak už jen koupit molitan a látku. Molitan vyřežete ve stejných rozměrech, přilepíte a potáhnete látkou, ze které lze ušít rovnou i polštáře na gauč, takže vše bude hezky ladit. Máte-li obdélníkový stolek IKEA, můžete učinit totéž + položit tento stolek na desku totožných rozměrů a ze spodní strany přimontovat nožky nebo kolečka. Vznikne sedací lavice. Na desku dolů lze umístit stylové košíky a vznikne tak sedací lavička do předsíně. Pak už stačí jen natřít barvou nebo tapetovat.

Policový regál

Větší čtvercový stolek IKEA můžete rozřezat na díly a vyrobit z něj stylový rohový regál, ať už do předsíně, dětského pokoje, pracovny či koupelny. Poliček není nikdy dostatek. Případně odrostli-li už vaše děti a zbyly vám dva menší IKEA stolíky stejných rozměrů, stačí jeden přilepit na druhý a opět vznikne policový regálek. Pak už stačí kouzlit s barvami a přizpůsobit jej interiéru.

Ze dvou jeden

Stejně tak lze dva čtvercové stoly přilepit k sobě z boční strany a vnikne jeden obdélníkový. Opět stačí vzít do ruky barvu a štětec a vyhrát si se vzhledem stolu. Na horní stranu stolu, aby nebyl vidět přechod, můžete nalepit kachličkovou mozaiku nebo cokoliv jiného vás napadne.

Křídový stůl na psaní

Máte-li doma starý IKEA stolek a jeho vzhled už vás netěší, pak vytvořte dětem křídový stůl. Stačí horní desku natřít speciální černou barvou, která slouží právě těmto účelům. Děti budou mít určitě radost a zabaví se, až bude venku pršet a nebudou moci kreslit na chodník.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*