Nový začátek s novým bydlením

Peníze na nové bydlení
Hypotéka vám pomůže k novému bydlení

Najednou vám je váš dětský pokojíček těsný, rozčilují vás nevinné otázky na to, kdy se vrátíte domů, nebo co budete dělat o víkendu a co byste si dali k obědu? Držíte v ruce černobílou nejasnou fotografii někoho, kdo bude brzy mezi vámi a komu je třeba zařídit samostatný dětský pokojíček. Vaše děti už jsou ve věku, kdy potřebují svůj vlastní prostor a dostatek soukromí. A vy toužíte po vlastní pracovně s velkou knihovnou. Našli jste nového partnera a nechcete už nadále přespávat střídavě v jednom, nebo druhém bytě. Nabídli vám zajímavou pracovní pozici v jiném městě a čeká vás stěhování.

Nové bydlení je nasnadě

To vše a ještě i mnoho dalšího jsou důvody pro to, vybrat si nové bydlení. Třeba to bude jen jednopokojový byt ve starší sídlištní výstavbě, nebo prostorný čtyřpokojový v novostavbě s velkou terasou. Může to být i moderní rodinný dům, postavený na klíč. Umožní vám to výhodné podmínky hypotečních úvěrů, které jsou k dispozici v bankovních i nebankovních institucích.

Staré doby jsou ty tam

Po mnoho let si klienti sjednávali úvěry na bydlení s úrokovou mírou rovnající se několikanásobku dnešních sazeb. Není tomu tak dávno, kdy byl velký zájem o stavební spoření, které následně nabízelo možnost poskytnutí úvěru za tehdy nejvýhodnějších podmínek na trhu, a to pouhých 6 %.

V současnosti se hypoteční úvěry poskytují s úrokovou mírou okolo 3 %, záleží na konkrétních podmínkách a poskytovateli.

Jak dlouho můžu čekat?

Přemýšlíte, že byste si vlastní bydlení pořídili za dva až tři roky a zatím raději bydleli v podnájmu? Určitě nečekejte. Odborníci na finanční trhy předpokládají, že se v brzké době budou úvěry zdražovat a vy už nebudete mít možnost využít dnešní atraktivní podmínky.

Podnájem je sice velmi pohodlnou variantou, zejména v případě, kdy se jen nastěhujete do již zařízeného bytu, ale myslete na to, že každá splátka nájemného vám osobně do budoucna nic nepřinese a pouze přispíváte k blahobytu někoho jiného. Kolik celkem zaplatíte na nájemném za uvažované dva, nebo tři roky? Není to malá částka a je to skutečně zbytečný výdaj.

Nezávazná kalkulace vás posune dál

Pokud stále váháte, nechejte si zpracovat nezávazné a předběžné kalkulace, jak by vypadal úvěr a výše splátky pro váš konkrétní případ a pro vaši vysněnou nemovitost. Jistě zjistíte, že splátka úvěrů je srovnatelná s částkou, kterou zaplatíte za pronájem. Určitě je lepší splácet vlastní investici a těšit se z výhod osobního vlastnictví bytu. A když vám po čase nebude vyhovovat? Snadná pomoc. Nové podmínky hypoték umožňují předčasné splacení úvěru při prodeji bytu.

Pro jaký byt jste se rozhodli? Může být váš třeba už za jeden, dva měsíce! Začněte pročítat nabídky realitních kanceláří a stěhování na sebe nenechá dlouho čekat.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*